Meer balans en veerkracht in je leven

Mediteren om ruimte te maken in je hoofd, bevrijd te worden van dat ‘commentaarstemmetje’ dat we allemaal zo goed kennen, meer aandacht te hebben voor dat waar je mee bezig bent, spanning los te laten of tot bezinning te komen.

Meditatie en training

Tijdens de les zitten we een bepaalde tijd stil in een vaste houding, op een kussen, een bankje of op een stoel. Je verwelkomt de adem als levenskracht. De adem laat je, al mediterend, door je lichaam stromen en al doende kom je terecht in een zelfonderzoek. Je bent aandachtig, in dit moment, zonder oordeel. Met aandacht zijn bij wat je voelt, ziet, hoort, denkt en doet. Er wordt gewerkt met verschillende thema’s en oefeningen waardoor je steeds beter je automatisch gedrag of reactie, je overtuigingen, oordelen en gedachtenpatronen leert herkennen. En daardoor ben je beter in staat bewuste keuzes te maken en met stressvolle situatie om te gaan.

Meditatie en inzicht

Beetje bij beetje komt er meer inzicht. En inzicht heeft zijn eigen manier om te groeien. Als er slechts een klein beetje inzicht op de juiste plek valt, in het hart, begint het vanzelf te groeien. Je krijgt meer controle over je acties en/of denkpatronen. Er ontstaat meer bewustwording.

Meditatie voor meer veerkracht

Het beoefenen van meditatie is voor iedereen die de kwaliteit van zijn of haar leven wil verbeteren. Je ontwikkelt bewustzijn, wakkerheid en frisheid. Je laat je minder meeslepen door zorgen, irritatie en angsten. Je leert meer te genieten.

Informatie over de meditatielessen

Geboortecentrum Puur, Kruislaan 13a, 2131 WB Hoofddorp
Vrijdagochtend van 9.30 – 11.00 uur
De lessen worden gemiddeld twee keer per maand gegeven.

Lesdata 2021/2022:

27 augustus
10 en 24 september
8 en 29 oktober
12 en 26 november
10 december
14, 28 januari

11 februari
4, 18 maart
1, 15 april
13, 27 mei
10, 24 juni
8 juli

Als er plek is, is tussentijds instromen mogelijk.

€ 150,- voor een serie van 10 bijeenkomsten van 90 minuten

Inschrijven meditatie

Graag ontvang ik de e-mail nieuwsbrief van Veronique (ongeveer 3x per jaar) met informatie over nieuwe cursussen

Algemene voorwaarden

Veronique over Hatha Yoga voor moeders

“Hatha yoga draagt bij tot innerlijke rust en een groter zelfvertrouwen. Daar vaart ook je kindje wel bij.”